Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@04:05:23 GMT

سرطان سینه شایع‌ترین علت مرگ در زنان ایرانی است

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۱۳۸۲۶

سرطان سینه شایع‌ترین علت مرگ در زنان ایرانی است

رئیس مرکز تحقیقاتی سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سرطان سینه شایع‌ترین علت مرگ در زنان ایرانی است و احتمال ابتلا به این نوع سرطان در کسانی که سابقه خانوادگی دارند 5 برابر بیشتر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکتر رهام سالک، رئیس مرکز تحقیقاتی سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار نبض شهر، پیرامون سرطان های زنان اظهار کرد: سرطان تخمدان، سرطان رحم و سرطان دهانه رحم جزء شایع‌ترین سرطان های مخصوص زنان در خراسان رضوی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه سرطان سینه جزء سرطان های مشترک بین مردان و زنان است، افزود: این نوع سرطان جزء سرطان های شایع بین مردان و زنان است اما بیش تر در زنان مشاهده می شود و اصلی ترین علت مرگ در زنان ایرانی است.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: در خراسان نیز بر اساس آخرین آمار سال ۱۳۹۱ حدود هشت هزار نفر بیمار قطعی سرطانی شناسایی شده اند که این آمار تا اندازه ای بالا ست.

سالک در خصوص علل ایجاد سرطان های زنان گفت: چاقی، فشار خون، قند، ژنتیک، تغذیه نامناسب، عوامل محیطی عوامل اصلی ایجاد کننده سرطان تخمدان و رحم هستند اما نوعی ویروس از انواع زگیل پوستی که از طریق جنسی انتقال میابد عامل اصلی ایجاد کننده سرطان دهانه رحم است.

وی از ساخت واکسن سرطان دهانه رحم خبر داد و یادآور شد: افراد می توانند در ابتدای شروع زندگی زناشویی با تزریق این واکسن نسبت به این نوع سرطان ایمن شوند البته این نوع واکسن به صورت آزاد به فروش می رسد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سن ابتلا به سرطان سینه در زنان ایرانی نسبت به میانگین جهانی ده سال کمتر است، خاطرنشان کرد: احتمال ابتلا به این نوع سرطان در کسانی که سابقه خانوادگی داشتند 5 برابر بیشتر است لذا این افراد باید از سن 35 سالگی تحت مراقبت و معاینات پزشکی قرار گیرند.

سالک یادآور شد: عوامل ارثی و اضافه وزن از عوامل اصلی ایجاد سرطان سینه هستند اما عوامل نباید از عوامل محیطی و استرس غافل شد؛ در زنانی که در سنین کمتر باردار می شوند، اقدام به شیردهی می کنند و دوره قاعدگی کوتاه‌تری دارند، این نوع سرطان کمتر دیده می شود.

وی با تأکید بر اینکه پیشگیری از درمان بهتر است، اظهار کرد: افرادی که سابقه خانوادگی ندارند باید از سن 40 سالگی و افرادی که سابقه خانوادگی دارند از سن 35 سالگی، بین یک تا سه سال باید تحت معاینات پزشک زنان قرار گیرند.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: افراد باید با مشاهده هرگونه علائمی سریعاً به پزشک مراجعه کنند اما متأسفانه افراد اقدام به خود درمانی می کنند که باعث تأخیر در مراجعه و در نتیجه وخیم تر شدن علائم و بیماری می شود.

سالک با تأکید بر اینکه نظام غربالگری در کشور باید کانالیزه شود، افزود: این امر باعث می‌شود تا بیمار از ابتدا مراحل درمان در یک مسیر مشخص قرار گیرد تا از سردرگمی آن‌ها در مراکز درمانی و بهداشتی جلوگیری شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۳۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بیماری لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که با بثورات پوستی یا آسیب به اندام‌های اصلی بدن مانند مغز، کلیه و کبد خود را نشان می‌دهد. هنگامی که فرد مبتلا به لوپوس یا هر اختلال خود ایمنی دیگری می‌شود، سیستم ایمنی به اشتباه به سلول‌های سالم حمله می‌کند.

بیشتر بخوانید: علت درد در نقاط مختلف بدن علت ابتلا به لوپوس چیست؟

براساس گزارش هلث، علت دقیق لوپوس تا حد زیادی ناشناخته است اما تحقیقات نشان داده است که ترکیبی از عوامل هورمونی، ژنتیکی، محیطی و ایمونولوژیک می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.

آیا لوپوس ارثی است؟

لوپوس مانند بسیاری از اختلالات خودایمنی دیگر در خانواده‌ها دیده می‌شود اما داشتن سابقه خانوادگی لوپوس تضمینی برای ابتلا به این بیماری نیست زیرا ممکن است افراد جهش‌های ژنتیکی را به ارث ببرند که خطر ابتلا به لوپوس را در آن‌ها افزایش یا کاهش می‌دهد.

چه کسانی به لوپوس مبتلا می‌شوند؟

عوامل خطر زیر ممکن است احتمال ابتلا به لوپوس را افزایش دهند:

سن: لوپوس در زنان ۱۵ تا ۴۴ ساله شایع است.

قومیت: زنان سیاه‌پوست در مقایسه با زنان سفیدپوست بیشتر در معرض ابتلا به لوپوس هستند.

جغرافیا: لوپوس به طور فزاینده‌ای در کشورهای صنعتی غربی رایج شده است. لوپوس همچنین در زنان اسپانیایی تبار، آسیایی، بومی آمریکا و آلاسکا شایع‌تر است.

جنسیت: لوپوس در زنان بیشتر از مردان است.

راه‌های انتقال ویروس "آبله مرغان"/ مدت زمان سرایت بیماری

عوامل خطر ابتلا به لوپوس چیست؟

محققان علت اصلی بیماری لوپوس را نمی‌دانند، اما برخی از عوامل خطر را شناسایی کرده‌اند. هورمون‌ها، ژن‌ها، محیط و عملکرد سیستم ایمنی همگی می‌توانند بر خطر ابتلا به لوپوس تأثیر بگذارند.

هورمون‌ها

لوپوس در زنان تقریبا ۱۰ برابر بیشتر از مردان است. میزان وجود هر یک از هورمون‌های دهیدرواپی آندروسترون (DHEA)، استروژن، استرادیول، پرولاکتین، پروژسترون، پرولاکتین و تستوسترون می‌تواند در ابتلا مؤثر باشد.

عوامل ایمنولوژیکی

لوپوس یک اختلال خود ایمنی است، بنابراین اکثر افراد مبتلا به آن تغییراتی در نحوه عملکرد سیستم ایمنی خود دارند. سلول‌ها زمانی که آسیب ببینند یا دیگر در سیستم ایمنی مورد نیاز نباشند دچار «آپوپتوز» می‌شوند. آپوپتوز فرآیندی است که باعث خود تخریبی یا مرگ سلول‌ها می‌شود. این سلول‌ها معمولاً زمانی از بین می‌روند که دیگر مورد استفاده قرار نگیرند. تحقیقات نشان داده است که سلول‌های مرده در بدن مبتلایان به لوپوس باقی می‌مانند. این سلول‌ها مواد یا سمومی را آزاد می‌کنند که می‌توانند باعث التهاب در سیستم ایمنی بدن شوند. سیستم ایمنی شروع به حمله به بافت‌های سالم در اندام‌های مختلف بدن می‌کند و در نهایت علائم فیزیکی لوپوس نمایان می‌شود.

عوامل محیطی

تحقیقات نشان داده است که برخی عوامل محیطی می‌توانند بر خطر ابتلا به لوپوس تأثیر بگذارند. این عوامل عبارتند از:

حساسیت به برخی داروها مانند آنتی‌بیوتیک‌ها

قرار گرفتن در معرض گرد و غبار سیلیس که معمولاً در پودرهای شوینده، خاک، مواد سفالی و سیمان استفاده می‌شود.

ابتلا به برخی عفونت‌ها مانند ویروس اپشتین بار (EBV) که می‌تواند باعث التهاب در سیستم ایمنی بدن شود.

سیگار کشیدن

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV).

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229880 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • پوسیدگی دندان شایع‌ترین بیماری بشر/ به طور میانگین هر کودک ۱۲ ساله ایرانی ۲ دندان پوسیده دارد
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • عوامل شیوع بیماری آسم و راهکارهای درمان
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • شایع‌ترین عوامل ایجاد سنگ کیسه صفرا
  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان