Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@05:25:19 GMT

مؤلفه‌های سلامت به روایت رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۴۵۶۳

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سلامت را نهادینه کنید چون اجتماع در سلامت تأثیر چشم‌گیری دارد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا دارابی در مراسم روز جهانی بهداشت که با حضور مسئولان و متولیان حوزه سلامت در تالار رازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: سلامت بهترین نعمت خداست. سلامت موضوع بسیار مهمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم در هر جایی که باشند از جمله مراسم اعیاد، تعزیه، مهمانی و… برای یکدیگر آرزوی سلامتی می‌کنند.

وی افزود: در حوزه سلامتی مؤلفه‌های زیادی دخالت دارد. انسان همیشه از زمان تولد تا مرگ در معرض آسیب قرار دارد. مردم هرگز قدر سلامت خود را نمی‌دانند، به داشته‌های خود در حوزه سلامت اکتفا نمی‌کنند و باعث بیماری خود می‌شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه «مراقبت از سلامتی در زمان طفولیت برعهده والدین است»، تشریح کرد: خیلی از بیماری‌ها از دوران کودکی با کودک همراه است و در او باقی می‌ماند. در هر دورانی از رشد کودک مراحل جوانی، نوجوانی و… بیماری‌های خاص خود را خواهد داشت، به همین دلیل انسان به تنهایی در سلامت خود مداخله‌گر نیست.

دارابی ادامه داد: نه تنها خانواده بلکه اجتماع نیز در سلامت تأثیر چشم‌گیری دارد. امروز تنها سلامتی جسم مهم نیست، بلکه مؤلفه‌های دیگر هم سلامت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. نمونه آن سلامت معنوی است.

وی تاکید کرد: اگر اعتقاد به این جمله را که از پیش او آمده‌ایم و به سوی او بر می‌گردیم، در ضمیر ناخودآگاه خود پخته کنیم باعث می‌شود سلامت معنوی در سلامت جسمانی تأثیر بسزایی داشته باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه «نمونه دیگری از سلامت، سلامت روانی است که چگونگی برخورد با ناملایمات‌ها و مشکلات زندگی را تبین می‌کند»، بیان کرد: سلامت اجتماعی نمونه دیگری از سلامت است که به اجتماع و چگونگی کنار آمدن با روابط اجتماعی مرتبط است. همچنین سلامت جسمانی که باید جسم خود را از بیماری‌ها محافظت کرد.

وی ادامه داد: مؤلفه‌های دیگری که بر چهار عنصر سلامت که شامل سلامت جسمانی، روانی، معنوی و اجتماعی‌ست تأثیر می‌گذارد درون اجتماع وجود دارد. به همین دلیل بحث اجتماعی‌شدن سلامت و درگیر کردن جامعه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این امر موجب ارتقا شاخص‌های سلامت در مردم خواهد شد.

ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پوشش همگانی سلامت در دست متولیان وزارت بهداشت است که از خانه‌های بهداشت شروع شده و به شهرهای بزرگ ختم می‌شود. سطح یک، دو و سه ارجاع به این دلیل است که بتوان پوشش همگانی سلامت را بر اساس نظام ارجاع ارتقا داد.

دارابی گفت: نظام ارجاع یکی از راه‌های مهم ارتقا شاخص‌های سلامت است و جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد.

وی افزود: بالا رفتن سطح بهداشت موجب کاهش میزان مرگ‌و میر مادران، نوزدان و کودکان زیر پنج سال شده است. اکنون شاهد زایمان‌های ایمن در بیمارستان‌ها هستیم. اگر در زمان قبل از انقلاب ۴۴ در صد زایمان‌ها ایمن بود امروز میزان زایمان‌های ایمن به ۱۰۰ درصد رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در همین راستا شورای عالی سلامت با حیطه تخصصی سازمان تقویت غذا، درون شهرستان‌ها و استان‌ها شکل گرفته است و به مشارکت همه نهادها نیاز دارد.

دارابی با اشاره به کمک خیرین در زمینه‌های بهداشتی، تصریح کرد: شاخص‌های سلامت ارتقا داده شده و نیاز به فرهنگ‌سازی آن است. نهادهایی مانند صدا و سیما در حوزه فرهنگ‌سازی می‌توانند کمک بسیار خوبی باشد.

وی افزود: مجموعه این عوامل باید دست در دست هم دهند تا بتوانند سلامت جسمانی و روحی مردم را به نحو احسن تأمین کنند. این حوزه آنقدر گسترده است که باید همه کمک کنند. قطعاً اگر چهار عنصر سلامتی در جامعه تقویت شود، جامعه‌ای سالم و شاد خواهیم داشت.

در ادامه حیدر خوش‌نیت، سرپرست فرمانداری مشهد، در خصوص سلامت و بهداشت اظهار کرد: هرساله شاهد حضور ۳۰ میلیون زائر به مشهد هستیم و خدمات متعددی که دانشگاه علوم پزشکی در حوزه‌های بهداشت، درمان و… ارائه می‌دهد، در کشور الگوست.

وی افزود: در مشهد ۲۱۱ سازمان مردم‌نهاد وجود دارد و این سازمان‌ها در حوزه‌های مختلف به خصوص بهداشت و سلامت در حال فعالیت هستند. سازمان‌هایی که از طرف فرمانداری مشهد دارای مجوز هستند ۲۲ سازمان است.

سرپرست فرمانداری مشهد ادامه داد: از این ۲۲ سازمان، حدود ۱۸ سازمان در همین چند سال اخیر مجوز گرفته‌اند. رویکرد فرمانداری مشهد برای صدور مجوز به سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه سلامت است و از آن استقبال می‌کند.

خوش‌نیت با بیان این که «دانشگاه علوم پزشکی قصد اجتماعی‌کردن سلامت را دارد و راهی جز این نیز وجود ندارد»، اظهار کرد: با آمدوشد مسئولان و مدیران به علت جزر و مدهای سیاسی باید فعالیت‌ها اجتماعی را به دست مردم سپرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۴۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام دلفان امروز چهارشنبه در اولین نشست کارگروه بحران و پدافند زیستی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، بهداشت را خط مقدم سلامت مردم دانست و اظهار داشت: طبق برآوردهای ما و اقدامات صورت‌گرفته، حدود ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی استان از طریق فاضلاب آبیاری می‌شود که این کار می‌تواند سلامت مردم را تهدید کند.

وی بیان داشت: وظیفه دانشگاه علوم پزشکی لرستان نظارت است که با همکاری محیط‌زیست باید مخاطرات زیست‌محیطی استان را رصد کنند و جهاد کشاورزی هم وظیفه دارد که متخلفین را به مراجع ذی‌صلاح معرفی کند تا از آبیاری مزارع از طریق فاضلاب، جلوگیری شود، زیرا هدف تولید محصولات کشاورزی سالم است تا سلامت مردم تضمین شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، علاوه بر مشکلات میکروبی، وجود پسماندها، آلوده‌شدن آب‌وخاک توسط سموم و وجود فلزات سنگین در محصولات کشاورزی، از جمله گوجه فرهنگی، هویج و دیگر محصولات کشاورزی را جز مخاطراتی دانست که سلامت مردم را تهدید می‌کند.

کد خبر 6100432

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • افزایش حق الزحمه دستیاران پزشک به ۱۵ میلیون تومان
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی